Graten Kıymalı Kabak
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kabak
80gr margarin
200gr yağsız kıyma
2adet soğan
1adet domates
8bardak su
¾ fincan un
1,5 bardak süt
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları kıyın, 40gr margarin ile bir tencerede ölene kadar kavurun ve içine kıymayı ekleyerek pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın, kıyma suyunu salıp çeksin. Domatesleri kabuksuz doğrayıp buraya karıştırın. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kabakları kazıyın ortalarından uzunluklarına göre dörde bölün, ikişer parmak eninde doğrayın. Bunları başka bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve 40dk haşlayın. Yumuşayan kabakları süzün, dağıtmadan kıyma ile karıştırın. Ardından bir tepsiye muntazam şekilde dizin. Ayrı bir tavada kalan margarini eritin, unu kavurun. Rengi dönünce sütü ilave edin, karıştırarak kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince bu sosu kabakların üzerine yayın; tuz, biber ve kaşar peynirini serpin. En sona 170dereceli fırında 15dk pişirip sıcak olarak servis edin.