Keşkek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300 gr aşurelik buğday
700gr kemikli koyun eti
100 gr nohut
6su bardağı su
60 gr margarin
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber




HAZIRLANIŞI

Buğday ve nohudu akşamdan bir kap içinde ıslatın. Ertesi gün eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve buğdayın suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Kalan suyu da buraya dökün; margarinin yarısını, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika kaynatın.
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına çıkartın. Kırmızı toz biberi kalan margarinle kızdırıp yemeğin üzerine gezdirin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Keşkek tarifi, Keşkek nasıl hazırlanır, Keşkek nasıl yapılır, Keşkek yemek tarifi, Keşkek yapılışı