Buğdaylı Sebzeli Tavuk Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı buğday
2 çorba k. bezelye
1 havuç
2 yeşil soğan
1 tutam maydanoz
tavuk eti
1çorba k. domates salçası
tane karabiber
1 çorba k. un
sıvıyağ
tuz, su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye buğdayı alın. Buğdayın üzerine tane karabiber ilave edin; ardından üzerini geçecek kadar su ilave edip buğdayları haşlayın. Tavuk etini de ayrı bir kapta haşlayın; haşlandıktan sonra eti didin. Havucu rende yaptıktan sonra kızdırmış olduğunuz sıvıyağ içinde hafif kavurun. Daha sonra üzerine unu serpin bunları karıştırarak soteleyin. Unun kokusu çıkınca salçasını karıştırın. Üzerine ilk önce soğuk su ilave edin; ardından sebzeleri ve haşlanmış olan buğdayı, tavuk etini ve onun haşlama suyunu da tencereye ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatın, kıvamı gelince ocaktan alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak olarak servise sunun.