Ciğer Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750 gr.dana ciğeri
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1kaşık salça
5 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
sıvıyağ
Tuz karabiber
Su




HAZIRLANIŞI

Ciğerleri sıvıyağda yüksek ateşte kısa süreli soteleyin. Diğer tarafta soğanı sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine doğradığınız biberleri de ekleyin. İyice kavrulunca yarı kıvamda pişmiş ciğerleri üzerine ekleyin. Küp doğranmış domatesleri üzerine yayın karıştırmadan yandan biraz su vererek tuzunu ve baharatını ekleyin. Kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Ciğerler iyice pişince üzerine kıyılmış maydanoz serperek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Ciğer Yahnisi tarifi, Ciğer Yahnisi nasıl hazırlanır, Ciğer Yahnisi nasıl yapılır, Ciğer Yahnisi yemek tarifi, Ciğer Yahnisi yapılışı