Kavurmalı Köy Ekmeği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 bardak un
1 bardak kepekli un
2 kaşık keten tohumu
1 p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
1 çorba k.toz şeker
aldığı kadar ılık su
İç harcı için
250 gr.kavurma
2 adet soğan
2 adet çorba k.biber salçası
1 tutam taze kekik
tuz,karabiber
üzeri için
yoğurt
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Unu eleyerek karıştırma kabına alın; üzerine keten tohumu tuz ve şeker ekleyerek harmanlayın. Ortasını açın içine mayayı koyun. Az miktar da su ilavesi yapın ve mayayı eritin. Su ile mayayı erittikten sonra ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamur kıvama gelince ılık bir bez örtüp 30dk dinlendirin.
Diğer tarafta iç harcı için soğanları ince kıyın. Soğanlar az sıvıyağda kavrulurken kavurmayı da doğradıktan sonra rengi dönmüş olan soğanın içine ilave edin. İçine salçasını karıştırın ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
İç harç ve hamur hazır olunca; hamuru un serptiğiniz zemine yayın, elinizde tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine iç harç koyarak kapatın. Yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yoğurt sürün, 180 derecede pişirin.