Kıymalı Patates
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5 kg. patates
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1/4 lt. süt
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğanla kıymayı az yağda birlikte kavurun, içine salçasını karıştırın. Patateslerin yarısı, yağlanmış bir kaba dizin; üzerine kıymalı harç, bunun üzerine de kalan patatesleri dizin. Biraz su ilave ederek, 250 C ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat sonra patatesler kızarınca ve yumuşamaya başlayınca, bir kapta yumurtaları süt ve unla çırpıp, yemeğin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin; yumurta harcı da pişince sıcak olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Kıymalı Patates tarifi, Kıymalı Patates nasıl hazırlanır, Kıymalı Patates nasıl yapılır, Kıymalı Patates yemek tarifi, Kıymalı Patates yapılışı