Kıymalı Patates

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5 kg. patates
350 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1/4 lt. süt
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğanla kıymayı az yağda birlikte kavurun, içine salçasını karıştırın. Patateslerin yarısı, yağlanmış bir kaba dizin; üzerine kıymalı harç, bunun üzerine de kalan patatesleri dizin. Biraz su ilave ederek, 250 C ısıtılmış fırına sürün. Yarım saat sonra patatesler kızarınca ve yumuşamaya başlayınca, bir kapta yumurtaları süt ve unla çırpıp, yemeğin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin; yumurta harcı da pişince sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Patates tarifi, Kıymalı Patates nasıl hazırlanır, Kıymalı Patates nasıl yapılır, Kıymalı Patates yemek tarifi, Kıymalı Patates yapılışı