Zeytinyağlı Havuç
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo büyükçe havuç
1-2 diş sarımsak
1 kahve fincanı pirinç
1 çay fincanı sıvı yağ
Az tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçlar yıkanır, soyulur, ince dilimler halinde kesilir. Altı düz bir tencereye güneş şeklinde dizilir. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç serpilir. Sarımsaklar ufak ufak doğranır, havucun üzerine ilave edilir. Sıvı yağ ve çok az su ile havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
Not Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ilave edilir.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Havuç tarifi, Zeytinyağlı Havuç nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Havuç nasıl yapılır, Zeytinyağlı Havuç yemek tarifi, Zeytinyağlı Havuç yapılışı