Fırında Karnıyarık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kemer patlıcan
1/2kg kıyma
2adet orta boy soğan
patlıcanların adedi kadar çarliston biber
2adet rendelenmiş domates
1kaşık sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı margarin
az tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları 1yemek kaşığı yağ ile her tarafını yağlayınız. Ortalarını bıçak yardımıyla hafifçe yarın ve tepsiye diziniz. Yıkayıp kuruladığınız çarliston biberleri de tepsiye diziniz. Bunları 30-40dk kadar fırında pişiriniz. Diğer yanda margarini veya sıvıyağı kızdırıp ince ince doğradığınız soğanları içine atıp tahta kaşıkla 1dk kadar çevirip kıymayı ilave ediniz. 3-4dk daha çevirerek üzerine rendelenmiş domatesi veya sulandırılmış salçayı ilave edip suyunu çekene kadar pişiriniz. Ocağın altını kapatmadan tuz ve karabiberini de ilave ediniz.
Fırından çıkarttığınız patlıcanları yayvan bir tencereye dizin, ortalarını açın, kıymalı harcı doldurun her bir patlıcanın üzerine çarliston biber koyunuz. Çok az su ilave ederek 5dk pişiriniz ve sıcak olarak servis yapınız.

Anahtar Kelimeler: Fırında Karnıyarık tarifi, Fırında Karnıyarık nasıl hazırlanır, Fırında Karnıyarık nasıl yapılır, Fırında Karnıyarık yemek tarifi, Fırında Karnıyarık yapılışı