Balıklı Kanepe

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı




HAZIRLANIŞI

Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklayın. Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun. Diğer tarafta tereyağı ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin. Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerlerine balıklı karışımı sürün. Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun. En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Balıklı Kanepe tarifi, Balıklı Kanepe nasıl hazırlanır, Balıklı Kanepe nasıl yapılır, Balıklı Kanepe yemek tarifi, Balıklı Kanepe yapılışı