Balık Doldurması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet büyüklerinden balık
1bardak pirinç
2adet soğan
Maydanoz
1çay bardağı zeytinyağı
1kaşık salça
Nane
Tarçın
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Su




HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını kızdırın, kıyılmış soğanı biraz sote edip yıkanmış pirinç ile kavurun. Dolmalık fıstığı ve baharatları ekleyin. En sona kıyılmış maydanoz ve kuş üzümünü ekleyip ocaktan alın. Aldığınız balığın içini açıp temizleyin, iyice yıkayın. Ilınan harcı bunun içine doldurarak karnını dikin. Tepsinin içine döşenen balığın üzerine salçalı yağ veya su gezdirilerek fırına verin.

Anahtar Kelimeler: Balık Doldurması tarifi, Balık Doldurması nasıl hazırlanır, Balık Doldurması nasıl yapılır, Balık Doldurması yemek tarifi, Balık Doldurması yapılışı