Vişneli Ekmek Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg. vişne
1 su b.toz şeker
2 su b.su
2 su b.vişne suyu
1 paket kızarmış ekmek
Üzeri için
kaymak




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye vişne tanelerini, vişne suyunu, toz şekeri ve suyu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Vişneler yumuşadığı zaman altını kapatın. Dikdörtgen bir servis tepsisinin içine 1 paket kızarmış ekmeği dizin. Üzerine tenceredeki karışımı dökerek soğumaya bırakın. Ilınınca buzdolabına koyun, yarım gün beklesin. Servise sunarken üzerine kaymak sürün.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi, Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl hazırlanır, Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, Vişneli Ekmek Tatlısı yemek tarifi, Vişneli Ekmek Tatlısı yapılışı