Dut Hoşafı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Dutları ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı ise sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu derin bir tencereyle ocağa koyun; içine yarım su bardağı şeker ilave edin.
Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğuk olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Dut Hoşafı tarifi, Dut Hoşafı nasıl hazırlanır, Dut Hoşafı nasıl yapılır, Dut Hoşafı yemek tarifi, Dut Hoşafı yapılışı