Enginar Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 adet enginar
4 adet orta boy domates
2 kutu enginar kalbi konservesi
3 - 4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu

Sosu için
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı




HAZIRLANIŞI

Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün.

Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu ince kıyın. Sebzeler hazır olsun.

Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun. Bunları servis tabağına yerleştirin.

Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri çırpın; salatanın üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Enginar Salatası tarifi, Enginar Salatası nasıl hazırlanır, Enginar Salatası nasıl yapılır, Enginar Salatası yemek tarifi, Enginar Salatası yapılışı