Ayva Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz




HAZIRLANIŞI

Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.

Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Eti ekleyip karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan pay edin ve düz bir tencereye yerleştirin.

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırparak sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın. Ayvaların üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek 30dk kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Ayva Dolması tarifi, Ayva Dolması nasıl hazırlanır, Ayva Dolması nasıl yapılır, Ayva Dolması yemek tarifi, Ayva Dolması yapılışı