Fırında Sarımsaklı Domates

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği
4 adet domates
1çay kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarımsak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırarak sıyırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı Bir kapta kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice çırptıktan sonra domateslerin üzerine dökün.

Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.

Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Fırında Sarımsaklı Domates tarifi, Fırında Sarımsaklı Domates nasıl hazırlanır, Fırında Sarımsaklı Domates nasıl yapılır, Fırında Sarımsaklı Domates yemek tarifi, Fırında Sarımsaklı Domates yapılışı