İngiliz Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6fincan un
6kaşık margarin
2adet yumurta sarısı
1fincan su
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın, oda sıcaklığındaki parçalara bölünmüş margarin ve ılık su katın. Az tuz serperek yoğurun, hazırladığınız hamuru ıslak beze sararak 2saat dinlendirin. Zamanı dolunca hamuru 20eşit parçaya bölün, bunları önce tek elinizle ardından iki elinizle bastırarak ovun ve serçe parmak kalınlığında çubuklar yapın. Bu çubukları da birbirine geçmiş iki halka şekline getirin ve ıslak tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün 170derecede 15-20dk pişirin. (fırın ısısını 15dk üstten 5dk alttan vermeye özen gösterin)

Anahtar Kelimeler: İngiliz Böreği tarifi, İngiliz Böreği nasıl hazırlanır, İngiliz Böreği nasıl yapılır, İngiliz Böreği yemek tarifi, İngiliz Böreği yapılışı