Kırık Belli Börek
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak erimiş margarin
3kaşık sıvıyağ
1çaybardağı süt
1çaybardağı yoğurt
1fincan sirke
1kaşık şeker
tuz
1paket kabartma tozu
1adet yumurta sarısı
alabildiğine un
İçi 200gr beyaz peynir
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
½ demet maydanoz
½ çay kaşığı kabartma tozu
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğuyan margarini sıvıyağ, süt, yoğurt ve sirke ile birlikte bir kaba alın. Şekeri ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Bir miktar unu eledikten sonrada kabartma tozu ile karıştırın ve kaptaki karışıma azar azar yedirerek hamur yapın. İcap ederse daha un katabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 30dk bekletin bu arada içi hazırlayın peynirleri kıyın ve bir kapta birleştirin. Maydanozu çok ince kıyarak onu da peynirlere karıştırın. Buraya çok az da tuz serpin. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp açın ve için bir kısmını yayın; ardından rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğerine de aynı işlemi yaptıktan sonra bir bıçak ile üzerlerine 2parmak aralıkla kesikler atın.(ayırmadan) yumurta sarısını sürdükten sonra da 170dereceli fırında kızartın.