Sebzeli Koyun Eti Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg koyun eti
1adet patlıcan
3adet domates
3adet dolmalık biber
300gr arpacık soğanı
150gr taze fasulye
150gr bamya
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak su
1fincan sirke
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağları bir tencerede kızdırın ufak parçalara bölünmüş koyun etini bütün soğanlarla beraber kavurun. Et suyunu salıp çeksin. 1kaşık kadar tuz ekleyin ve diğer sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin. Et hallolunca buraya sırayla fasulye, patlıcan, domates ve biber katıp karıştırın. 5dk sote ederek sıcak suyu dökün, kapağını kapatın ve kısık ateşte 1saat kaynatın. Bu arada bamyaların tepesini kesin 30dk tuz ve sirke içinde dinlendirin. Yemeğin zamanı dolunca içine bol suda yıkadığınız bamyaları katın ve 30dk daha kaynatın. Etler ve sebzeler iyice pişince ocaktan indirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Koyun Eti Yahnisi tarifi, Sebzeli Koyun Eti Yahnisi nasıl hazırlanır, Sebzeli Koyun Eti Yahnisi nasıl yapılır, Sebzeli Koyun Eti Yahnisi yemek tarifi, Sebzeli Koyun Eti Yahnisi yapılışı