Zeytinyağlı Semizotu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 demet semizotu
1 adet soğan
1adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1-1,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker




HAZIRLANIŞI

Semizotunu ayıklayıp bol suda yıkayın. İri parçalar halinde doğrayın. Orta boy bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar, şeker ve tuz eklenerek zeytinyağında kavrulur. Daha sonra üzerine domates eklenerek 2-3 dk. daha kavrulur. Semizotları eklenir ve karıştırılır. Kısık ateşte 10-15 dk. pişirin ılık servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Semizotu tarifi, Zeytinyağlı Semizotu nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır, Zeytinyağlı Semizotu yemek tarifi, Zeytinyağlı Semizotu yapılışı