Dana Haşlama

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kemikli dana eti
1adet soğan
5adet patates
2adet havuç
1bardak konserve bezelye
1kaşık margarin
½ demet maydanoz
12bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Dana etini bir tencere içinde yağ kullanmadan suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sararınca az su ayarlayıp bir saat kadar haşlayın. Patatesleri küp küp; havuçları da jülyen doğrayın. Soğanı ise halka şeklinde doğrayın. Haşlanan ete soğanı, margarini ve diğer sebzeleri ekleyin. 12bardak da normal su katın. Kısık ateşte 30dk pişirin. Sebzeler yumuşasın. Servise sunarken maydanoz serpin.

Anahtar Kelimeler: Dana Haşlama tarifi, Dana Haşlama nasıl hazırlanır, Dana Haşlama nasıl yapılır, Dana Haşlama yemek tarifi, Dana Haşlama yapılışı