Soğan Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet soğan
2,5bardak su
1/3 bardak Pirinç
1demet maydanoz
½ demet dereotu
300gr kıyma
1kaşık margarin
1adet yumurta
½ limon
Karabiber tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları baş kısımlarını kesip, soyun ve yıkayın. Tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun, kaynasın. Soğanları bu suyun içinde 15dk haşlayıp süzün ama dökmeyin dursun.

Soğanların orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde içlerini boşaltın. Pirinci yıkayıp, süzün. Soğanların birinden çıkan içi, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, az tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştırın. Soğanları hazırlanan içle doldurarak tencereye dizin. Haşlama suyunu tekrar kaynatın ve dolmaların üzerine yavaşça gezdirin. Kısık ateşte 40-50dk pişirin.

Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırparak terbiye hazırlayın. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıtın. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştırın, kaynayınca ocağı kapatarak, bu suyu dolmaların üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Soğan Dolması tarifi, Soğan Dolması nasıl hazırlanır, Soğan Dolması nasıl yapılır, Soğan Dolması yemek tarifi, Soğan Dolması yapılışı