Elmalı Gül Kurabiye
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi
4 adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup makinede kıydırın, derin bir kaba aktarın. Üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp soğumaya bırakın.
Unu eleyerek kabartma tozu ile karıştırın dursun. Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Azar azar unu ekleyerek hamur yoğurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın.
Bunları yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dk pişi¬rin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.