İrmik Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kasığı margarin
Yarım limon, tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuk suyunu tencerede kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan tavuk suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını bir kasede yarım limonla çırpın.

Pişirdiğiniz çorbadan 1kepçe tavuk suyunu, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İrmik Çorbası tarifi, İrmik Çorbası nasıl hazırlanır, İrmik Çorbası nasıl yapılır, İrmik Çorbası yemek tarifi, İrmik Çorbası yapılışı