Balkabaklı Tart
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr balkabağı
100gr krema
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
2adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
75gr dövülmüş ceviz
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/4 çay kaşığı zencefil
1,5 bardak un
1,5 çay bardağı şeker
1/8 çay kaşığı muskat
1/8 çay kaşığı tuz
110 gram toz badem
1/2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını parmak uçlarınızla hamura yedirin. Yumurtayı içine kırıp tekrar yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamuru merdane ile açın. Geniş bir tart kalıbına yayın. Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Zamanı dolunca 160dereceli fırında 20-25 dk pişirin.
İçi için kalan bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edin. Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayıp düzleştirin. 160derece ile 35 dakika daha pişirin.(fırının sadece üst kısım açık olsun)