Karides Güveç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
300gr karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı ketçap
2 adet domates
2 adet yeşil biber
200gr mantar
4 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz Karabiber
Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Karidesleri yıkayın. Sirkeli su içinde 15 dakika haşlayın. Süzüp, ayıklayın. Bir kabın içine koyun. Tereyağı, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu ve ketçapı karıştırarak, karidesleri bu sosa bulayın. Domates, yeşil biber ve mantarları içine atın. Fırın kabına yerleştirin. Üzerine rende kaşar serpiştirin. 175 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Anahtar Kelimeler: Karides Güveç tarifi, Karides Güveç nasıl hazırlanır, Karides Güveç nasıl yapılır, Karides Güveç yemek tarifi, Karides Güveç yapılışı