Patatesli Yahni

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr kuzu kuş başı
4 adet patates
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları ortadan ikiye bölerek, uzunlamasına; patatesleri de küp küp doğrayın. Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip, 5-6dk kadar çevirin. 3 su bardağı su koyarak patates ve yeşil biberleri ekleyin. 30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Yahni tarifi, Patatesli Yahni nasıl hazırlanır, Patatesli Yahni nasıl yapılır, Patatesli Yahni yemek tarifi, Patatesli Yahni yapılışı