Cevizli Güllaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ; 2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı nar tanesi




HAZIRLANIŞI

Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın, içindeki şeker eriyince, gülsuyunu katın. Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı. Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz. Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ıslatın. Her yaprağa aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü de tepsiye ekleyin. Üzerine ceviz içi ve nar tanesi serpip, dilimleyerek servis yapın.

• Not Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın.

Anahtar Kelimeler: Cevizli Güllaç tarifi, Cevizli Güllaç nasıl hazırlanır, Cevizli Güllaç nasıl yapılır, Cevizli Güllaç yemek tarifi, Cevizli Güllaç yapılışı