Sultani Bezelye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr. sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Bezelyelerin uçlarını koparın, kılçıklarını ayırın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın; sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı kavurun. Rendelediğiniz domatesleri içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Bezelyeleri tencereye ekleyin. 2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin.

Anahtar Kelimeler: Sultani Bezelye tarifi, Sultani Bezelye nasıl hazırlanır, Sultani Bezelye nasıl yapılır, Sultani Bezelye yemek tarifi, Sultani Bezelye yapılışı