Sultani Bezelye
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr. sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Bezelyelerin uçlarını koparın, kılçıklarını ayırın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın; sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı kavurun. Rendelediğiniz domatesleri içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Bezelyeleri tencereye ekleyin. 2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin.
Anahtar Kelimeler: Sultani Bezelye tarifi, Sultani Bezelye nasıl hazırlanır, Sultani Bezelye nasıl yapılır, Sultani Bezelye yemek tarifi, Sultani Bezelye yapılışı