Hurmalı Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 yumurta
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı kıyılmış hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı kakao
2,5 su bardağı un




HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şeker geniş ve derin bir kapta çırpın, şeker erisin. İçine süt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca içine tarçın ve kakao katın, tüm karıştırma işlemi bitince içine kıyılan ceviz ve hurmayı katın ve tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Kek kalıbına sıvıyağ sürün ve harcı içine aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20–25 dakika pişirin.

Anahtar Kelimeler: Hurmalı Kek tarifi, Hurmalı Kek nasıl hazırlanır, Hurmalı Kek nasıl yapılır, Hurmalı Kek yemek tarifi, Hurmalı Kek yapılışı