Fasulye Ezmesi
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üstü için 1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Fasulyeyi akşamdan ıslatıp ertesi gün bol suda haşlayıp suyunu süzün. Fasulyenin zarlarını soyup suyuyla birlikte blenderda püre haline gelene kadar ezin ve servis tabağına yayın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırıp, pürenin üstüne dökün. Zeytinyağında kızdırdığınız pul biberi de döktükten sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Anahtar Kelimeler: Fasulye Ezmesi tarifi, Fasulye Ezmesi nasıl hazırlanır, Fasulye Ezmesi nasıl yapılır, Fasulye Ezmesi yemek tarifi, Fasulye Ezmesi yapılışı