Baklalı Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı taze iç bakla
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu ılık suda bekletin;, iç baklayı ise kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun. Süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Baklaları ve kıyılmış dereotunu tencereye katarak ateşten alın. 15 dakika dinlendirip servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Baklalı Pilav tarifi, Baklalı Pilav nasıl hazırlanır, Baklalı Pilav nasıl yapılır, Baklalı Pilav yemek tarifi, Baklalı Pilav yapılışı