Baklalı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı taze iç bakla
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin;, iç baklayı ise kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun. Süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Baklaları ve kıyılmış dereotunu tencereye katarak ateşten alın. 15 dakika dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Baklalı Pilav tarifi, Baklalı Pilav nasıl hazırlanır, Baklalı Pilav nasıl yapılır, Baklalı Pilav yemek tarifi, Baklalı Pilav yapılışı