Bakla Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr. Taze Bakla
Yarım Demet Dereotu
2 Çorba kaşığı Un
Yarım Limon
1 adet Yumurta
1 su bardağı Yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz - kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Baklalar ayıklanıp yıkanır. Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu unlu suya konur. Yarım saat sonra süzülür. Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konup hafifçe kavrulur.
bir Kaseye yumurta, yoğurt ve un konur. Çatalla iyice çırpılır.
Sonra baklaların üzerine ilave edilir. Üzerine 10 bardak su konur. Karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur. Arzu edildiği kadar kırmızı biber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür. Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır.

Anahtar Kelimeler: Bakla Çorbası tarifi, Bakla Çorbası nasıl hazırlanır, Bakla Çorbası nasıl yapılır, Bakla Çorbası yemek tarifi, Bakla Çorbası yapılışı