Anavut böreği(arnavuttan)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg un,su,tuz(hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar)
içlik
2yumurta,500gr yoğurt,tuz




HAZIRLANIŞI

unu voşaltıyoruz bir kaba sonra suyu yavas yavas ekleyip yoğurulacak.kulak memesi kıvamına gelince,15parçaya ayırıp o parçaları küçük daireler halinde açıoruz.1tane açıp yağlancak güzelce üstüne diğer hamuru koyunuz.10tane yaptıktan sonra bırakın hamur biraz dinlensin.sonra 9taneyide aynı sekilde yapın ve diğer hamuru alıp açın büyk daire haline gelince tepsiye yerleştirin.ortaya içliğini koyun ve diğer hamuruda açıp üstünü kapatın.kenarlarını çok az çekerek yapıştırın üst hamura içlik yayılmaması için...30dk(yarım saat(pişirdikten sonra çıkarıp afiyetle yiyin..afiet olsun;)

Anahtar Kelimeler: Anavut böreği(arnavuttan) tarifi, Anavut böreği(arnavuttan) nasıl hazırlanır, Anavut böreği(arnavuttan) nasıl yapılır, Anavut böreği(arnavuttan) yemek tarifi, Anavut böreği(arnavuttan) yapılışı