PATATES KÖFTESİ (KIYMALI)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

KÖFTE İÇİN
4 ADET PATATES (BÜYÜK BOY)
2 ADET YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI GALETA UNU
100 GR. KAŞAR RENDESİ
1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN ÇEVİZİ
1 ÇAY BARDAĞI SU
TUZ.



İÇİ İÇİN
200 GR KIYMA
2 ADET SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
TUZ , KARABİBER.

KIZARTMAK İÇİN
2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ.




HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra, çatalla ezerek püre haline getir. bir tencereye margarini ve 1 çay bardağı suyu koyup kaynat. kaynadıktan sonra unu ilave edip hamur haline getir. soğuduktan sonra yumurtaları ekle ve çırp. karışıma patates püresini, rendelenmiş kaşarı, hindistan cevizini, tuzu ekle ve yoğur.
içi için soğanları küçük doğra ve margarinde kavur. kıymayıda ilave edip suyu çekene kadar kavur. tuz karabiber ekle, 1-2 dk. daha kavurduktan sonra kapat ve soğumaya bırak.
püreden parçalar alıp yassıt. içine 1 tatlı kaşığı kıymalı karışımdan koy. kapatıp yuvarlayarak top halinde yuvarlak köfteler hazırla. her birini galeta ununa bulayıp kızgın yağda pembeleşene kadar kızart. sıcak olarak servis yap. AFİYET OLSUN.

Anahtar Kelimeler: PATATES KÖFTESİ (KIYMALI) tarifi, PATATES KÖFTESİ (KIYMALI) nasıl hazırlanır, PATATES KÖFTESİ (KIYMALI) nasıl yapılır, PATATES KÖFTESİ (KIYMALI) yemek tarifi, PATATES KÖFTESİ (KIYMALI) yapılışı