maklube

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 5

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10 kişilik için
6 kişilik maklubenin tarifi şu şeklide

Malzemelerimiz
750 gram kuşbaşı et
3 su bardağı pirinç
3-4 adet orta boy patates
1 çay bardağı konserve bezelye, mısır ve nohut
1 adet orta boy havuç
tuz, karabiber,1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin




HAZIRLANIŞI

Yemeği Tarifi
A- Pirinci sıcak tuzlu suda 10-15 dakika bekletelim.
B- Küçük doğranmış etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim.
C- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım.
D- Patatesleri isteğe göre küp küp yada yuvarlak doğrayalım. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Kalıbın bozulmaması için kullanacağımız düz bir tencerenin en altına margarin yağı koyup bir sıra ince yuvarlak kesilmiş soğan yada patetes dizelim. pateteslerin üzerine kavurduğumuz pirinçlerden bir miktar koyalım (pirinçlerin bir alltaki malzemeyi tamamen kapatmasına gerek yok). bundan sonra malzemeleri kat kaç yerleştirelim. Yani bir kat et patates bezelye birkat prinç. tencerede 1.5 cm. boş yer kalana kadar katları sıralayalım(malzemeleri kaşıkla bastırmaya gerek yok) tencereyi doldurduktan sonra haşladığımız etin suyunu tencereye boşaltalım suyu çok az malzemenin üstüne çıksın.( mutlaka etin suyunu kullanın normal su yada tablet et suyla istediğiniz tadı yakalamayabilirsiniz.
E- Tencereyi kısık ateşte pişirmeye başlayabiliriz.(tencerenin dibi tutmaması için yanmaz kağıt kullanabilirsiniz bu şekilde kalıp da düzgün çıkar.

Maklube Serviş Şekli
orta boy siniye tencereyi ters çevirin tencereyi kaldırmadan; çevresine önceden hazırlamış olduğunuz salatayı yerleştirin. salatayı yerleştirirken aralarda boşluk olmasına dikkat edin o boşluklara yoğurt konulacaktır. Yani salata yoğurt salata yoğurt şeklinde olmalı. bu işlem bittikten sonra tencereyi yavaşca kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun. bu kadar zahmete gerek yok diyorsanız bu siteden sipariş verebilirsin.

Anahtar Kelimeler: maklube tarifi, maklube nasıl hazırlanır, maklube nasıl yapılır, maklube yemek tarifi, maklube yapılışı