Toyga Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/3 su bardağı nohut
Yarım bardak dövme
5 bardak su
3 çorba kaşığı un
1.5 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Yeterince tuz

6 kişilik




HAZIRLANIŞI

Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin.
Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Toyga Çorbası tarifi, Toyga Çorbası nasıl hazırlanır, Toyga Çorbası nasıl yapılır, Toyga Çorbası yemek tarifi, Toyga Çorbası yapılışı