Susamlı Top

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg un
250 gr margarin
1 limonun rendesi
3 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve kaşığı kabartma tozu




HAZIRLANIŞI

Margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ve limon rendesini birlikte yoğurun. Un ve kabartma tozunu katıp, kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur yapın. Cevizden biraz daha ufak toplar halinde yuvarlayın, önce yumurta akına, ardından bolca susama batırıp, yağladığınız tepsiye dizin. Kızgın fırına sürüp, 15-20 dakika pişirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Susamlı Top tarifi, Susamlı Top nasıl hazırlanır, Susamlı Top nasıl yapılır, Susamlı Top yemek tarifi, Susamlı Top yapılışı