Kıymalı Poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

50 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardak ayçiçek yağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi

kıyma
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Iç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Küçük parçalara ayrıp, her bir parçayı avucunuzun içinde yassıltın, hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın, tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün,(arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz) ve pişirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Poğaça tarifi, Kıymalı Poğaça nasıl hazırlanır, Kıymalı Poğaça nasıl yapılır, Kıymalı Poğaça yemek tarifi, Kıymalı Poğaça yapılışı