Kayseri Mantısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz

İç malzemesi

250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber




HAZIRLANIŞI

Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin tanesi büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Kezban K.' ye teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kayseri Mantısı tarifi, Kayseri Mantısı nasıl hazırlanır, Kayseri Mantısı nasıl yapılır, Kayseri Mantısı yemek tarifi, Kayseri Mantısı yapılışı