Laz Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 5

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Muhallebisi için

1 kg süt
3 adet yumurta
1.5 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt

Yufka için malzemeler

1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı
Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin

AFIYET OLSUN!

Canan Sisman'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Laz Böreği tarifi, Laz Böreği nasıl hazırlanır, Laz Böreği nasıl yapılır, Laz Böreği yemek tarifi, Laz Böreği yapılışı