Elmalı Tart - I

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

tarçın
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu




HAZIRLANIŞI

Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Elmalı Tart - I tarifi, Elmalı Tart - I nasıl hazırlanır, Elmalı Tart - I nasıl yapılır, Elmalı Tart - I yemek tarifi, Elmalı Tart - I yapılışı