Vişneli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1adet tavuk göğsü
250gr vişne
3bardak şeker
40gr margarin
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartarak üzerlerine şekeri serpin; kafi miktarda su katarak haşlayın. Tavuk göğsünü de ayrı bir kapta haşlayıp etini didin. Yıkadığınız pirinci erittiğiniz margarinde 5dk karıştırarak kavurup suyunu tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Servis tabağının en altına tavuk etini döşeyin, üzerine pişen pilavı yayıp en üste de vişneyi yerleştirin.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Pilav tarifi, Vişneli Pilav nasıl hazırlanır, Vişneli Pilav nasıl yapılır, Vişneli Pilav yemek tarifi, Vişneli Pilav yapılışı