Bezelye ve Ciğerli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
250gr bezelye
250gr karaciğer
50gr margarin
1,5bardak zeytinyağı
1damla soda
un
sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletip süzün ve yıkayın. Margarini eritip pirinci ilave edin ve 5dk karıştırarak kavurup sıcak suyunu dökün. Tuzunu da ayarlayarak önce orta ardından kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada bezelyeleri sodalı suda haşlayarak pişen pilava aktarın. İyice karıştırdıktan sonra pilavı bir tepsiye yayıp orta ısıdaki fırında 10dk tutun. Ciğerin zarını çıkarıp doğrayın, güzelce yıkayıp una bulayın. Kızdırdığınız zeytinyağının içinde ciğerleri kızartıp fırından çıkarttığınız pilavın üzerine aktarın. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Bezelye ve Ciğerli Pilav tarifi, Bezelye ve Ciğerli Pilav nasıl hazırlanır, Bezelye ve Ciğerli Pilav nasıl yapılır, Bezelye ve Ciğerli Pilav yemek tarifi, Bezelye ve Ciğerli Pilav yapılışı