Zeytinyağlı Yer Elması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg yer elması
¾ bardak zeytinyağı
2fincan pirinç
2adet soğan
2adet havuç
1adet limon
1çay kaşığı şeker
½ demet dereotu
5bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları rendeleyin, havuçları halka doğrayın, pirinci yıkayın ve yer elmasını soyup doğrayın. Zeytinyağını kızdırıp soğanı ve havucu 5dk kavurun. Yerelmalarını ekleyin, 1bardak sıcak su dökün. Kapağı kapalı şekilde 10dk pişirip kalan sıcak suyu, şekeri ve tuzunu katıp sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bu arada yıkadığınız pirinci ayrı bir kapta haşlayın. Pişen yemeğe katıp üzerine kıyılmış dereotu serpin; limon suyunu da gezdirip 5dk daha kaynatarak ocaktan indirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yer Elması tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yer Elması yemek tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması yapılışı