Kabak Bayıldı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kabak
1bardak zeytinyağı
3adet soğan
2adet domates
1demet maydanoz
5diş sarımsak
1tatlı kaşığı şeker
3bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı ve sarımsağı kıyın. Bir tencereye zeytinyağının üçte birini akıtın, soğanı 10dk kavurun. Ardından sarımsak ve kıyılmış maydanozu katın, 1-2 karıştırıp kabuksuz doğranmış domatesi ekleyin. Domatesler pişince az tuz katıp ocaktan indirin. Kabakları kazıyın, baş ve uç kısmını kesip uzunlamasına ortalarını yarın. Bunları bir kapta 5dk haşlayıp suyunu süzün ve yarı bir tencereye döşeyin. Kalan yağın yarısını üzerine dökerek tencereyi arada sallamak suretiyle kabakları 20dk pişirin. Yumuşayan kabakları ocaktan indirin, ılınan harcı ortasına doldurun. En sona 2bardak ılık su, kalan zeytinyağı ve şekeri katıp kapağını kapatın. Orta ateşte 30dk pişirin, soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kabak Bayıldı tarifi, Kabak Bayıldı nasıl hazırlanır, Kabak Bayıldı nasıl yapılır, Kabak Bayıldı yemek tarifi, Kabak Bayıldı yapılışı