Zeytinyağlı Domates Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
12adet domates
7adet soğan
3fincan pirinç
5adet domates içi
½ demet dereotu
1kaşık çam fıstığı
2kaşık kuş üzümü
1çaykaşığı şeker
zeytinyağı
sıcak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp tuzlu ılık suda bekletin. Domatesleri yıkayıp tepelerinden kapak açın, içlerini kaşıkla çıkartın. Beş tanesinin içini bir kaba ayırın. Soğanı kıyın, kızdırdığınız ¾ bardak zeytinyağında kavurun. Çam fıstığını katıp 1-2dk sote edin. Pirinci yıkayıp buraya ilave edin ve 5-6dk daha kavurup sıcak su katın. Ayırdığınız domates içini, kıydığınız dereotunu, şekeri, üzümü ve tuzunu katıp kapağını kapatın. Orta ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız bu harcı domateslerin içine gevşek şekilde doldurun. Doldurduğunuz domatesleri bir tepsi içine muntazam şekilde dizin, 3/4bardak ılık su dökün, ¼ bardak zeytinyağı gezdirin. Tepsinin kapağını kapatıp önce orta ardından kısık ateşte 30dk pişirin. Domatesler suyu çekince ocaktan alın.