Zeytinyağlı Dolma İçi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3fincan pirinç
¾ bardak zeytinyağı
3adet soğan
½ fincan salça
½ fincan çam fıstığı
½ fincan kuru üzüm
½ demet dereotu
sıcak su
1çay kaşığı şeker
1tatlı kaşığı yenibahar
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp tuzlu ılık suda bekletin. Soğanı kıyın, kızdırdığınız zeytinyağında kavurun. Çam fıstığını katıp 1-2dk sote edin. Pirinci yıkayıp buraya ilave edin ve 5-6dk daha kavurup sıcak su katın. Salçayı sulandırıp üzerine dökün, tuzunu baharatını serpin. Kıyılmış dereotunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ilındığında dolma için kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Dolma İçi tarifi, Zeytinyağlı Dolma İçi nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Dolma İçi nasıl yapılır, Zeytinyağlı Dolma İçi yemek tarifi, Zeytinyağlı Dolma İçi yapılışı