Pırasa Keşkeği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr pırasa
½ koyun gerdanı
2kaşık tereyağı
2kaşık un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 6bardak kadar su koyun ve gerdanı burada haşlayın. Pırasaların baş ve uçtaki yeşil yapraklarını keserek birkaç kat soyun. Bol suda yıkayıp iyice süzdükten sonra üç parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak üçte iki kısmını çizin; çizdiğiniz kısımdan tel tel doğrayın. Bunları gerdanın piştiği suyun içine atıp tencerede iki bardak su kalana kadar pişirmeye devam edin. Et pişince onu didin. Tereyağının 1,5kaşığını eritip unu kavurun, rengi dönünce 1kepçe pırasa suyundan katın ve iyice karıştırın. Un topaklanmasın. Kıvamı gelince yemeğe geri dökün ve 5dk daha kaynatın. Servise sunarken kalan yağıda eritip üzerine gezdirin.
Anahtar Kelimeler: Pırasa Keşkeği tarifi, Pırasa Keşkeği nasıl hazırlanır, Pırasa Keşkeği nasıl yapılır, Pırasa Keşkeği yemek tarifi, Pırasa Keşkeği yapılışı