Pırasa Ograteni

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
½ fincan rendelenmiş kaşar peyniri
½ kaşık salça
30gr margarin
1bardak süt
1kaşık tereyağı
1,5kaşık un
tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın. Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün. Pişirdiğiniz pırasayı fırın kabının yarısına yayın. Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın. Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, fırın kabının diğer yarısına da kıymalı karışımı yayın. Bir tava içinde tereyağını eritip unu karıştırın un fazla kavrulmadan karıştırarak yavaşça sütü ekleyin. Koyuşana kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı gelince bu sosu pırasanın üzerine dökün, tuz ve peyniri serpip fırında üzerini kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pırasa Ograteni tarifi, Pırasa Ograteni nasıl hazırlanır, Pırasa Ograteni nasıl yapılır, Pırasa Ograteni yemek tarifi, Pırasa Ograteni yapılışı