Kestane Püresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kestane
1bardak zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Kestanelerin kabuklarına bıçak ile çizikler atın, bunları kızgın zeytinyağına atınca kabukları soyulur. Yağdan çıkarttıklarınızın iç kabuklarını da soyup bir kuşaneye atın. Üzerlerini örtecek kadar su ekleyin, tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar haşlayın. İyice yumuşayan kestaneleri makineden geçirerek püre edin; kızarmış tavuk gibi yemeklerin yanında servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kestane Püresi tarifi, Kestane Püresi nasıl hazırlanır, Kestane Püresi nasıl yapılır, Kestane Püresi yemek tarifi, Kestane Püresi yapılışı